Bra böcker om Karisma

Att veta hur vi ska använda karisma i vårt arbetsliv är enormt viktigt för den som vill göra en bra karriär bättre, men också för att anpassa inom det privata livet. Karisma påverkar oss långt mer än vad de flesta av oss kan tro, faktum är att allt vi gör och andra gör mot oss i princip har med något med karisma att göra. Självfallet är det därför viktigt att göra något åt detta för att förbättra vår och kanske också även andras situation genom att läsa och studera detta mer. Det finns en hel del välskrivna böcker inom detta område och vi ska ta upp två av dessa som är väl värda att läsa.

1. Karismakoden

KarismakodenDenna bok är skriven av Eva Kihlström som till vardags arbetar som utbildare inom kommunikation utöver författarjobbet. Hon förklarar att karisma är mer än bara ett ord, att det är när vi berör och förmedlar känslor, när vi skapar energi och passion. Boken tar upp saker som vi gör till vardags men inte tänker på, som självklart har med karisma att göra. Den är mycket välskriven, lättläst och rekommenderas varmt om du vill lära dig mer om hur du gör för att bygga upp din karismatiska utstrålning för att bli en av ”dem där” som vi ser upp till. Om du tar till dig de saker som finns i denna bok så kommer du garanterat att bli en lugnare och mer harmonisk person och förmodligen också känna dig mer tillfreds med din vardag. Du kan också öka dina chanser att eventuellt avancera eller skapa ny möjligheter när det gäller ditt arbete för alla vill vara nära en positiv, glad och energirik person som har förståelse för sina medmänniskor.

2. The Charisma Myth

För er som vill lägga ned lite extra tid och gärna läser böcker med engelsk text så rekommenderas denna bok av Olivia Fox Cabane mycket varmt, då det finns massor av intressant information om karisma i den. Hela titeln på boken är The Charisma Myth: How Anyone Can Master the Art and Science of Personal Magnetism och kan hittas på olika sidor på internet. Den kan också beställas hem via våra större bokhandlare här i Sverige, men kom ihåg att det kan tillkomma en extra avgift för detta. Författaren Olivia Fox Cabane har hållit stora föreläsningar om detta på alla de stora universiteten i USA, såsom Yale, Stanford, Harvard och MIT. Denna kvinna är mycket framgångsrik inom allt hon har antagit sig och hon lever som hon lär. Hon har flera stora klienter som hon gör föreläsningar och textarbeten för, däribland Google, och hon skriver dessutom för stora tidningar som till exempel en av världens mest kända tidningar, The New York Times. Hennes framgångar beror inte enbart på hennes kunskap utan också för att hon vet hur hon skall framhäva sig och detta kan du lära dig ifrån hennes bok. Mycket av det enormt breda ämnet finns med i hennes bok och den är väl värd tiden om du lär dig det som förklaras i den.

Comments are closed.