Få fler prenumeranter på Youtube genom att vara mer karismatisk

Youtube är en enorm plattform för mängder av människor världen över. Man delar med sig av någonting och kan få tusentals eller miljontals visningar – eller inga. Vad som avgör hur många personer som kommer vilja se dina Youtube-videos beror på flera faktorer. Innehållet måste vara intressant men du som står framför kameran, om du youtube loggalägger upp egengjorda videos, måste vara karismatisk. Ju mer utstrålning och speciell personlighet du har, desto fler prenumeranter får du på Youtube. Men se upp för fällan att bli onaturligt överdriven! Här följer några tips på vägen för att bli en framgångsrik Youtube stjärna. Läs dem innan du sätter igång, för när du väl har börjat publicera klipp på Youtube har du lagt ribban för vem du är och vad du har att komma med.

Stick ut!

Stick ut från mängden. En alldaglig person som smälter in i mängden är ett stort antiklimax i sammanhanget. Med det stora utbud av videos och videobloggare behöver du leverera en person som inte en miljon andra redan har gjort. Samtidigt är det viktigt att vara sig själv. Tillgjorda och på fel sätt överdrivna personer och personligheter lockar inte alltid till att man vill se mer. Hitta det mest extrema av dig själv, våga bjud på dig själv och ta en funderare över vilken typ av personlighet du vill framstå som.

Leverera något nytt

Du behöver ge någonting nytt till tittarna. Att kopiera vad andra redan publicerat är inte någon hit. Var originell och hitta det som ingen annan har kommit på. Det kan vara svårt men tänk outside the box! Rådet innan handlar om dig själv, att inte vara som alla andra. Det här rådet handlar om den produkt du faktiskt skapar och levererar. När du publicerat tillräckligt många utstickare och människor känner igen dig tack vare det så har du skapat dig ett eget varumärke.

Tänj gränserna

Att tänja gränserna och ibland vara provocerade lockar till både positiv och negativ respons. Men all uppmärksamhet är uppmärksamhet som ger trafik till din Youtube-kanal. Som stor Youtube-stjärna med mängder av följare kommer du inte kunna behaga alla. Det kommer alltid vara några som hatar det du gör. Men de som hatar det du gör kommer även hjälpa dig med marknadsföring och du får ännu fler följare och tittare som gillar dig. Att vara provocerande kan handla om hur man pratar eller för sig, men kanske allra mest att presentera originella och starka åsikter eller handlingar som väcker uppmärksamhet.

Hur uppfattas du?

Det är viktigt att du uppfattas som en karismatisk person. Karismatisk är synonymt med fängslande och fascinerande. Sträva alltså efter att dina prenumeranter ska fängslas av dig och det du levererar. Det är ett helhetskoncept. Lyckas du kommer tittarna tycka om att lägga tid på dina videos och de kommer så småningom vänta på att se mer. Och dela din kanal med sina vänner. En karismatisk person lyckas få tittarna att kolla färdigt på hela klippet och följarna att vara noga med att se alla dina nya videos. Fundera över var du befinner dig när du gör dina Youtube videos och om du ska stå eller sitta. Hur känner du dig som mest fantastisk? Använd gärna förstärkande gester som passar och fångar intresset hos tittarna men undvik att bli för rörig. Sträck på dig och kanske viktigast av allt – ha ögonkontakt med tittarna. Få dem som tittar på dina videos att känna det som att du talar till just dem. Det kan vara svårt i början och kräver övning men övning ger färdighet.

Comments are closed.