Sju karismatiska personer att se upp till

Det finns goda exempel på olika karismatiska personer som man har följt genom tiderna och vi ska ta upp ett par stycken som man kan lära sig ifrån för att träna upp sin egna karisma.

1. Nelson Mandela
Denna man har vi mycket att lära ifrån och det vi vill plocka fram som de allra bästa egenskaperna här är hans lugn och övertygelseförmåga om att skapa en känsla av att något är värt att kämpa för. Nelson Mandelas lugn syns tydligt hela tiden, även så i allvarets stund, vilket gör honom till en god förebild och en person utöver det vanliga rent karismatiskt sett.

2. Marilyn Monroe
Marilyn Monroe kanske kan tyckas som ett underligt val men det vi vill visa är hennes exceptionella sätt att få alla kvinnor att vilja vara som henne och att alla män föll pladask för hennes charm. Hon hade förmågan att använda sina ansiktsuttryck för att få sin vilja igenom, vilket få människor kan göra så bra som hon gjorde. Att vara en skönhet kan vara en god fördel om det används på rätt sätt. Lär känna dig själv, de fördelar du redan har, och förstärk sedan dem och använd dig av det.

3. Martin Luther King
Här har vi en mycket stark personlighet, hans värderingar och medkänsla för andra gjorde stora förändringar för många människor och gör så än idag. Det vi vill ta med oss från Martin Luther King är hans brinnande vilja av att göra en förändring, hans sätt att övertyga andra genom väl valda ord och hans känsla för medmänsklighet.

4. Barack Obama
President Obama är en mycket karismatisk person som har ett speciellt sätt att tala, vilket liknar en pil som går rakt igenom luften. Hans tydliga sätt att gestikulera, hans goda teknik med ansiktsuttryck och att poängtera sina argument är utöver det vanliga och det är detta som vi vill ta med ifrån honom. Här handlar det inte om politik, utan det är hans karismatiska personlighet som vi vill lära ifrån.

5. Jeremy Irons
Denna fantastiska skådespelare har en enormt vacker och djup röst med en härlig raspig underton. Att tala som Jeremy är något många av oss önskar vi behärskade och det handlar naturligtvis om att lära oss från detta. Vi tar med oss hans sätt att vara tydlig, sätta tryck på specifika ord med ett speciellt röstläge och på så sätt skapa ett intresse.

6. Ernst Kirchsteiger
En katt bland hermelinerna kanske någon säger nu men ack så vi kan bedra oss för Ernst har något speciellt att lära oss alla. Öppenhet, ärlighet, en vilja av att få skapa är bara några av de saker som vi alla bör tänka igenom mer än en gång och det är just dessa saker vi vill lära oss ifrån Ernst.

7. Moder Teresa
En härlig dam som gick bort för några år sedan och hennes godhet och ödmjukhet är det som vi självklart vill framhäva och inte minst, minnas. Om alla försökte att komma en bit på samma väg inom godhet som denna dam skulle vi inte ha några problem att samsas på denna planet. Godhet och ödmjukhet är alltid uppskattat så det bör vi ta fasta på och om det hjälper andra är det en bonus.

Comments are closed.